reklame for Utvik Autoservice
Menu
Kyle Larson står uten lag som følge av rasismeepisoden i helgen. Foto: Derik Hamilton / AP / NTB scanpix

Nascar-stjerne fikk sparken etter rasistisk kommentar

Bilføreren Kyle Larson (27) ble tirsdag sparket av Chip Ganassi-laget som følge av sin ordbruk under et virtuelt billøp i helgen.

Av NTB | 14.04.2020 17:47:23

Sosiale forhold: Mandag ble det kjent at Larson var utestengt av både Nascar og laget etter å ha brukt ordet «nigger» mens han deltok i motorsportgigantens såkalte iRacing-serie.

Dagen etter har Chip Ganassi Racing gitt Larson beskjed om å finne seg noe annet å gjøre, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Etter å ha tenkt seg nøye om, har Chip Ganassi Racing bestemt seg for å avslutte sitt forhold til fører Kyle Larson. Som vi har sagt før, var Kyles kommentarer både støtende og uakseptable, særlig med tanke på verdiene vår organisasjon står for, heter det i en uttalelse.

– Mens vi evaluerte situasjonen sammen med alle de relevante aktørene, ble det åpenbart for oss at dette var den eneste passende avgjørelsen vi kunne ta, skriver laget videre.

«Kan du ikke høre meg? Hei, nigger?» sa Larson til observatøren, som er en hvit mann.

Bilsport-fans kunne se og lytte til førerne via strømmetjenesten Twitch, og Nascar-stjernens kommentar ble lagt merke til av mange.

Larson, som er halvt japansk, har selv beklaget episoden på det dypeste i en video han har publisert i sosiale medier. Han sier blant annet at han sa et ord som «aldri noen gang skal brukes».

Ifølge AP kan rasismeepisoden koste ham et tosifret antall millioner dollar, altså over 100 millioner kroner. Han står nå uten arbeidsinntekt, og det er ikke usannsynlig at det kan komme økonomiske reaksjoner fra Larsons sponsorer.

Den eneste sponsoren som har uttalt at han fortsatt står bak Larson, er presidenten i selskapet Plan B Sales and Marketing, Brent Powell. Han sier at Nascar-føreren har ringt ham personlig for å fortelle at han angrer på det som skjedde.

– Vi vet at han er en flott ung mann som har gjort en feil, og vi kommer til å stå bak ham 100 prosent og hjelpe på alle mulige måter.

Ordbruken skjedde da Larson tilsynelatende mistet kontakten med sin personlige observatør da han kjørte det virtuelle billøpet.

27-åringen var på utgående kontrakt med sitt lag, og han var inntil søndag regnet som nummer én blant de kommende såkalte «free agents» i Nascar-sirkuset.

(©NTB)

Flere nyheter: