fbpx
Menu
Nokia har sikret seg en kontrakt med den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa verdt 14,1 millioner dollar, tilsvarende 132 millioner kroner, for utbygging av 4G på månen. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva via AP / NTB

Nasa og Nokia skal bygge ut 4G på månen

Med sterk konkurranse fra teleselskaper verden over, offentliggjør Nokia planer om å bygge ut mobilnettet på månen.

Av NTB | 20.10.2020 01:53:04

Økonomi og næringsliv: Det finske selskapet har sikret seg en kontrakt med den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa verdt 14,1 millioner dollar, tilsvarende 132 millioner kroner.

Avtalen er del av Nasas Artemis-program, som tar sikte på å sende den første kvinne, og den neste mann, til månen innen 2024.

Nokia skal produsere det selskapet omtaler som et kompakt og robust trådløst 4G-nettverk på månens overflate. Nettverket skal gjøre det mulig for Nasa å etablere et langvarig tilstedeværelse på månen innen 2030.

Utstyret blir installert av en robot, som skal bygges av Intuitive Machines sent i 2022, opplyser Nokia. Utstyret skal etter hvert oppgraderes til 5G.

I alt In all kunngjorde Nasa i forrige uke at romfartsorganisasjonen hadde tildelt kontrakter verdt 370 millioner dollar til 145 selskaper som skal levere teknologi og løsninger til Nasas neste måneferd.

(©NTB)

Flere nyheter: