Menu
FOTO: Politiet

Narkotika beslaglagt hos unge gutter

Dette er bilder av LSD-ruter og ecstasy-tabletter funnet hjemme hos noen ungdommer. Det ser uskyldig ut med sterke farger og bilder av eventyrfigurer. I realiteten kan disse stoffene ta livet av deg.

Av Egil M Solberg | 02.12.2018 21:38:33

Narkotika og ungdom: Politiet advare på det sterkeste mot disse illegale stoffene.

Disse LSD-rutene med eventyrmønster beslagla politiet hjemme hos en 17-åring i Stavanger nå i november, og i et annet beslag fant politiet 200 ecstasy-tabletter + 54,8 gram marihuana hjemme hos en annen 17-åring.

Den siste tiden har politiet gjort større beslag av narkotika hos ungdom under 18 år enn det som har vært vanlig, opplyser Sør-Vest politidistrikt på Facebook.

Mye tyder på at LSD, ecstasy og marihuana er blitt mer utbredt den senere tid, og politiet ser også at antall narkotikalovbrudd begått av personer under 18 år øker.

Så langt i år har politidistriktet 476 slike saker, mot 308 i hele fjor.

Livsfarlig

LSD har en svært kraftig virkning. Dosene er små, ofte dryppet på papirbiter eller plastbiter med spesielle motiv.

Når man inntar dette mister man realitetsbildet, føler seg i transe og utenfor sin egen kropp. Man får illusjoner som kan gå over i hallusinasjoner, som kan fremkalle vrangforestillinger, angst og panikkanfall.

Ecstasy er nesten alltid tabletter med ulike farger, og kan gi livstruende komplikasjoner på grunn av virkninger på hjerte, kar, blodtrykk og kroppstemperatur, opplyser politiet.

Flere nyheter: