fbpx
Menu
*politi
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

NARKOAKSJON: Maktmisbruk eller forebyggende arbeid?

Det har kommet sterke reaksjoner etter at politiet mandag morgen aksjonerte mot 18 ungdommer i alderen fra 15 år og oppover. Flere av dem ble hentet av politiet på skolen, mistenkt i narkosaker.

Av Egil M Solberg | 14.10.2019 13:54:01

Narkoaksjon: Politiet i Haugesund og på Karmøy ransaket og avhørte i dag 18 ungdommer som de mistenker for bruk av narkotika.

Mandag blir ungdom ned til 15-årsalderen hentet på skoler, arbeidsplasser og hjemme for å bli ransaket og avhørt. De blir også bedt om å ta urinprøve, og hjemmene deres blir ransaket.

– De fleste av de 18 ungdommene er ukjente for politiet fra før, derfor har vi denne aksjonen for å ha fokus på de nye misbrukerne. Vi har fått opprettet straffesaker på samtlige og fått beslutning om ransaking, sier Laila Kristin Eike, leder av avsnitt for generell etterforskning ved Haugesund politistasjon til VG.

– Maktmisbruk fra staten

Leder i Unge Venstre, Sondre Hansmark, reagerer på at ungdom hentes på skolen.

– Det er ganske tydelig at rettssikkerhet ikke er like viktig for mindreårige som for voksne, i hvert fall ikke når det settes opp mot rusforebygging, sier han til VG.

Ungdomsorganisasjonen er for legalisering av alle narkotiske stoffer. Ungdomsorganisasjonen skapte debatt da de stilte i skoledebatter med «Legalize it»-materiell.

– Justisministeren har slått fast at politiet ikke kan drive narkorazzia mot elever, men politiet gjør det uansett. Både skoleelever og mindreårige skal skjermes fra maktmisbruk fra staten. Det ser det ut til at det glemmes litt for ofte, sier han til avisa.

Flere nyheter: