Menu
Arkivbilde: Politiet

Narko-siktet forretningsmann i varetekt i jula

En forretningsdrivende i Haugesund ble varetektsfengslet etter at han ble stoppet i en tollkontroll med en betydelig mengde amfetamin og dopingmidler. Han må tilbringe jula i fengsel.

Av Egil M Solberg | 15.12.2019 08:42:07

Narkotika: Kona er butikkinnehaver i Haugesund. Mannen er i 30-årene og fra østeuropa. De ble begge arrestert i oktober. Hun ble løslatt i november, etter fire uker i varetekt, skriver Haugesunds avis.

I tillegg til narkotikapartiet som mannen hadde med seg over grensen i oktober, ble det funnet narkotika i butikken og i deres hjem, også i den siktede konas veske.

Paret måtte ifølge avisa stenge sin forretningsvirksomhet i Haugesund etter pågripelsen og barneverntjenesten overtok ansvaret for deres to barn. Barna er tilbakeført til mor etter at hun ble løslatt.

Mannen har bodd i Norge i åtte år. Påtalemyndighetens frykter at han skal forlate landet og unndra seg straffeforfølgningen dersom han løslates.

Onsdag satte Haugaland tingrett strek over mannens ønske om å få feire jul sammen med henne og deres to barn, melder Haugesunds avis.

Det er også kommet en rettsbegjæring til norske myndigheter fra hans hjemland i forbindelse med en bedragerisak.

Påtalemyndigheten ønsker å holde ham fengslet til straffesaken kommer for retten 13. februar neste år, skriver avisa.

Flere nyheter: