Menu
Naomi Osaka i aksjon i sin første kamp i Roland-Garros. Hun fikk 15.000 dollar i bot fordi hun ikke møtte til pressekonferanse og har fått beskjed om at hun kan bli diskvalifisert fra turneringen om medieboikotten fortsetter. Foto: Christophe Ena, AP / NTB

Naomi Osaka kan bli disket om hun fortsetter medieboikott

Tennisstjernen Naomi Osaka fikk søndag beskjed om at hun kan bli kastet ut av Roland-Garros-turneringen dersom hun fortsetter å utebli fra pressekonferanser.

Av NTB | 30.05.2021 19:22:38

Sport: – Jeg kommer ikke til å utsette meg for mennesker som tviler på meg, skrev Osaka da hun på Twitter meldte at hun ikke akter å stille opp for mediene under turneringen i Paris.

Søndag ble hun ilagt en bot på 15.000 dollar da hun boikottet den obligatoriske pressekonferansen etter seieren over Patricia Maria Tig i 1. runde i Grand Slam-turneringen. Samtidig ble hun truet med strengere reaksjoner.

– Vi har informert Naomi Osaka at hun om hun fortsetter å ignorere sine medieforpliktelser, vil hun utsette seg for ytterligere reaksjoner. Gjentatte brudd på reglene vil føre til strengere sanksjoner, deriblant utelukkelse fra videre spill i turneringen, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

Den japanske verdenstoeren har fire Grand Slam-titler på merittlista. Hun er også den kvinnelige utøver som tjener mest på sin idrett.

Hun har hevdet at det går ut over hennes mentale helse når hun møter mediene og må svare på de samme spørsmålene om og om igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: