Menu
Politiet sperret av gaten utenfor boligen til ekteparet Pelosi i San Francisco fredag, etter at en mann utstyrt med hammer banket opp 82 år gamle Paul Pelosi. Foto: AP / NTB

Nancy Pelosis ektemann banket opp med hammer

Ektemannen til demokraten Nancy Pelosi, lederen for Representantenes hus i USA, ble angrepet og slått med hammer i parets hjem i San Francisco fredag.

Av NTB | 28.10.2022 18:31:08

En talsmann for Pelosi sier at 82 år gamle Paul Pelosi ble overfalt og banket opp av en mann som brøt seg inn i ekteparets hjem i San Francisco tidlig fredag.

En kilde med kjennskap til angrepet opplyser til CNN at angriperen tilsynelatende var ute etter Nancy Pelosi.

– Hvor er Nancy, hvor er Nancy, ropte mannen ifølge kilden.

Skadene er imidlertid ikke livstruende og det er ventet at han vil bli helt bra igjen, opplyser Pelosis talsperson Drew Hammill i en kunngjøring.

Nancy Pelosi, som representerer Demokratene, var ikke hjemme da angrepet skjedde.

– Angriperen er i varetekt og motivet etterforskes, heter det. Han er nå siktet for blant annet drapsforsøk og overfall.

Pelosi hadde nettopp returnert til Washington fra en sikkerhetskonferanse i Europa da angrepet skjedde.

– Speakeren og familien hennes er takknemlige overfor dem som kom først til stedet og helsepersonellet som var involvert, men ber nå om respekt for privatlivet, sier Hammill.

Medlemmer av Kongressen har mottatt mer i økonomisk støtte til sikkerhet i sine hjem.

Paul Pelosi ble slått med hammer både i hodet og på overkroppen av mannen og ble sendt til sykehus etter dramaet.

Angriperens identitet er foreløpig ikke kjent.

Hendelsen retter søkelyset på sikkerheten til medlemmer av Kongressen og deres familier, ettersom truslene mot lovgivere er på et rekordhøyt nivå snart to år etter at fanatiske tilhengere av Donald Trump stormet kongressbygningen i Washington.

Flere nyheter: