Menu
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er positiv før høsten. Han opplyser at smitteveksten nå avtar for første gang siden sommerferien. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nakstad: – Smitteveksten avtar for første gang siden sommerferien

Færre enn før får påvist koronasmitte. For første gang siden sommerferien har smitten stagnert, sier Espen Rostrup Nakstad, som mener vaksinering er årsak.

Av NTB | 13.09.2021 13:53:05

Medisin og helse: – Dette er første gang siden sommerferien at vi ser nedgang i tallene. Det er veldig gledelig, og det er nok en utvikling som vi ser på bakgrunn av at flere er vaksinert, sier assisterende helsedirektør Nakstad til TV 2.

Selv om smittetallene fremdeles er høye i store deler av landet, var det en nedgang på 412 tilfeller mandag sammenlignet med samme dag forrige uke. Per dags dato er det 116 innlagt på sykehus med koronaviruset. Nakstad tror tallet vil synke de neste ukene.

– Det gledelige er at folk ligger kortere, og vi tror at vaksineeffekten nå vil slå ut også på dette om noen uker. Men det er på et nivå som sykehusene begynner å merke, uten at det er noen stor dramatikk i det, sier han til kanalen.

Omtrent 80 prosent av nordmenn over 18 år er fullvaksinerte. De neste ukene skal også barn ned til tolvårsalderen vaksineres.

Det er fortsatt uklart om Norge skal tilby en tredje dose av vaksinen.

(©NTB)

Flere nyheter: