Menu
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad på onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen sammen med landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) og overlege Siri Feruglio i FHI. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

– Pandemien er i full fremmarsj

FHI er bekymret for smitteutviklingen på verdensbasis, og Helsedirektoratet ber feriereisende være ekstra påpasselig når de kommer hjem.

Av NTB | 15.07.2020 14:48:08

Medisin og helse: FHI er bekymret over økende smittetall i blant annet Amerika og området rundt India og i Midtøsten, sa overlege Siri Feruglio på onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen.

– Dette følger vi godt med på, sier Feruglio.

Assisterende helsedirektør Espen Rolstrup Nakstad fastslår at pandemien er på full fremmarsj i verden, men at utviklingen har vært positiv på det europeiske kontinentet.

– Det skal vi være glad for, men samtidig ser vi mange eksempler på at land også i Europa har økende smitte. Det er regionale forskjeller, forklarer Nakstad.

Han ønsker ikke å fraråde reiser til land med lave smittetall, såkalte «grønne land», men anbefaler heller ingen storstilt reiseaktivitet til disse landene.

– Den enkelte må derfor gjøre en selvstendig vurdering om man skal reise eller ikke, og så må man sette seg godt inn i situasjonen i det landet man planlegger å reise til, sier Nakstad.

Helsedirektoratet ber reisende være ekstra påpasselig når de kommer hjem fra ferie.

(©NTB)

Flere nyheter: