Menu
Det er blitt registrert 524 nye smittetilfeller i Norge det siste døgnet, her fra teststasjonen på Adamstuen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB

Nakstad om smittetallene: Tegn på at smittetrykket har flatet ut og ikke lenger synker

Det siste døgnet er det registrert 524 koronasmittede i Norge. Etter en tid med synkende trend er nå det tegn på en utflating og ikke lenger nedgang.

Av NTB | 28.04.2021 05:09:30

Medisin og helse: Smittetallet siste døgn er 47 flere enn snittet de siste sju dagene og 48 flere enn tilsvarende snitt for en uke siden.

– Dersom man sammenligner ukegjennomsnittet for de to siste ukene, er det tegn til en utflating av de nasjonale smittetallene, og ikke lenger en nedgang, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NTB.

– I de fleste andre kommuner er det heldigvis fortsatt smittenedgang. Oslo har også en stabil smittesituasjon, ser det ut til, selv som det har flatet en del ut også der, sier Nakstad.

I Oslo er det blitt registrert 148 nye smittetilfeller det siste døgnet. Hovedstaden har nå gått 14 dager med under 200 daglige smittetilfeller registrert.

Ifølge VGs oversikt er smittetrenden nasjonalt fortsatt synkende, mens totalt 25 kommuner har en stigende trend.

VG henter og regner tall på en litt annen måte, og påpeker at tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) kan ta ett til to døgn å registrere, noe som kan gi et misvisende bilde av smittetrykket.

I alt 1.219.883 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 308.930 personer har fått andre dose.

Han mener en forklaring på økningen kan være at det er rapportert inn høye smittetall i blant annet Kristiansand, Halden, Lørenskog og Skien det siste døgnet.

Det er utført over 5 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. Av disse har 111.686 personer testet positivt, viser foreløpige tall fra MSIS.

(©NTB)

Flere nyheter: