reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
– Vi er avhengige av å ha kortvarige, inngripende tiltak som gir effekt for at de negative konsekvensene ikke skal bli for store over tid, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nakstad: Kan ta et år før vi kan leve mer normalt

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til VG at det kan drøye til over sommeren før vi kan leve som før korona, selv om det kommer en vaksine.

Av NTB | 07.11.2020 03:53:06

Politikk: – Hvis alt går som man håper med en vaksine, vil det kanskje være sånn at folk lever mer normalt uten strenge smittevernregler om ett års tid, sier han i et intervju med VG lørdag.

Men viruset vil neppe være borte, det kan komme til å sirkulere verden rundt, som dagens influensa, sier han. Nakstad understreker at han tror på en vaksine.

– Det er sannsynlig at noen vaksinekandidater vil vise seg å ha god effekt og lite bivirkninger – og bli godkjent. Det er også en mulighet at vi får nye virusmutasjoner som krever justering av vaksinen, det vil bli en utfordring, sier Nakstad.

Han håper de nye tiltakene vil få ned smittespredningen.

– Hvis etterlevelsen er god og tiltakene gir effekt, vil det kunne ta to-tre uker før vi ser en markant nedgang og sannsynlig ytterligere to-tre uker før tallene går vesentlig ned.

(©NTB)

Flere nyheter: