reklame for smiaa
Menu
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad vil ikke ha en generell karantene for folk som deltok i fredagens demonstrasjoner mot rasisme og politivold i kjølvannet av afroamerikaneren George Floyds død. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Karantene etter demonstrasjon

Obos-ansatte som deltok i demonstrasjonen mot rasisme, må holde seg hjemme. Men assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener det ikke er nødvendig.

Av NTB | 08.06.2020 08:19:18

Politikk: Fredag samlet flere tusen demonstranter seg i Oslo for å vise motstand mot rasisme og politivold etter George Floyds dødsfall. I Stavanger settes helsearbeidere i karantene etter at i overkant av tusen personer demonstrerte.

Nakstad sier til NRK mandag morgen at han mener det ikke er nødvendig med karantene for folk som deltok. Karantenereglene i Norge er knyttet opp til nærkontakt med noen som har testet positivt, og da må man i karantene i ti dager.

– Men her er det snakk om mange mennesker som kanskje har hatt en lavere risiko enn det. Vi vet jo ikke om det har vært syke til stede eller hvor mange det har vært, sier Nakstad.

Han oppfordrer folk til å følge med på symptomer, holde seg hjemme hvis man blir syk og teste seg hvis man får luftveissymptomer.

Nakstad mener det er forståelig at folk demonstrerer, men at det også er smittevernmessig uheldig.

I tillegg mener han at signaleffekten til de andre som innretter seg etter reglene, er uheldig. Mange har for eksempel ikke deltatt i begravelser, unngår nærkontakt med eldre personer eller utsetter bryllup som følge av koronareglene.

– De føler kanskje at de ofrer mye og anstrenger seg, mens andre ikke forholder seg til de samme rådene og reglene, sier Nakstad.

(©NTB)

Flere nyheter: