Menu
Espen Nakstad sier at økningen i sykehusinnleggelser trolig har sammenheng med at de muterte virusvariantene gir mer alvorlig sykdom. Foto: Berit Roald / NTB

Nakstad: Flere innleggelser tyder på at mutert virus gir mer alvorlig sykdom

Søndag var 200 koronapasienter innlagt på norske sykehus. Det bekymrer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Av NTB | 15.03.2021 08:08:41

Medisin og helse: Det siste døgnet er det registrert 640 smittetilfeller i Norge. 275 av dem er registrert i Oslo.

– Vi er oppe på tilsvarende nivå der vi var på toppen av den andre bølgen, som var omtrent på nyttårsaften. Vi ligger på det nivået, men vi har flere innleggelser enn den gangen. Det tyder nok på at de muterte virusvariantene faktisk gir litt mer alvorlig sykdom og flere innleggelser, sier Nakstad i NRKs Nyhetsmorgen mandag.

Søndag var 200 pasienter innlagt med koronavirus på sykehus i Norge. Dermed er antallet innlagte doblet de siste to ukene.

177 av koronapasientene var innlagt på sykehusene som ligger under Helse sør-øst.

Nakstad er bekymret for en skjevfordeling på sykehusene i det sentrale østlandsområdet, der noen sykehus har de fleste koronapasientene og andre pasienter kan få utsatt sitt tilbud.

– Antallet innleggelser går rett til værs, og det ser ut til at den kurven vil nærme seg det vi hadde under den første bølgen for ett år siden om ikke så veldig lenge, hvis ikke smittetrenden snur veldig raskt, sier han.

Den kraftige smitteøkningen i stor grad skyldes mer smittsomme virus, ifølge Nakstad. Han peker på at tiltaksnivået i Norge er høyt, men at viruset nå er annerledes.

(©NTB)

Flere nyheter: