Menu
Fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, orienterer på en pressekonferanse om koronavirusutbruddet. Dette bildet er tatt torsdag 19. mars. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nakstad: Altfor tidlig å senke skuldrene

Tallet på innlagte koronapasienter på sykehusene økte bare med noen få fra søndag til mandag, men det er ikke grunn til å senke skuldrene, mener Espen Nakstad.

Av NTB | 30.03.2020 16:47:08

Medisin og helse: 321 personer var innlagt på sykehus med koronavirus mandag, det var en økning på fire fra søndag. 97 av pasientene fikk mandag respiratorbehandling, som var seks flere enn søndag.

– Når vi ser på disse tallene, er vi glad for at det ikke er noen markant økning i antallet smittetilfeller og innleggelser fra dag til dag, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

– Trenden gir grunn til en behersket optimisme, men det er altfor tidlig å senke skuldrene. Vi har nok fortsatt store mørketall, og det er viktig at de vedtatte tiltakene som vi nå følger i Norge, opprettholdes til 13. april, og at vi ikke slapper av i de tusen hjem, fortsetter han.

(©NTB)

Flere nyheter: