reklame
Menu
Hikaru Nakamura vendte en spennende kamp mot Levon Aronian i sin favør i onlineturneringen Rapid Challenge lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nakamura vendte til seier over Aronian

Hikaru Nakamura skapte stor spenning da han tok første stikk mot Levon Aronian i kvartfinalen i Rapid Challenge i sjakk lørdag.

Av NTB | 23.05.2020 20:47:46

Sport: Aronian vant det første hurtigsjakkpartiet mellom de to og trengte bare remis i det fjerde og siste for å hale i land seier i lørdagens duell. Nakamura slo imidlertid tilbake med seier og tvang fram avgjørelse i armageddon. Der avgjorde amerikaneren.

– Jeg vet ikke om jeg fortjente å vinne i dag, men jeg greide å finne en måte å tvinge fram armageddon, og der fant jeg at kortene var på bordet, sa Nakamura.

I den andre kvartfinalen lørdag gikk Ding Liren på et sjokktap mot landsmannen Yu Yangyi. Etter fire remis på rad ble det armageddon. Der hadde Ding tilsynelatende full kontroll, men han taklet ikke presset mot slutten og tapte på tid.

Nakamura og Yu vil med ny seier mandag være semifinaleklare. Ellers spilles en avgjørende duell onsdag.

Søndag skal Magnus Carlsen i aksjon mot Wesley So, mens det blir en helrussisk duell mellom Sergej Karjakin og Daniil Dubov. I de oppgjørene er det ny kamp tirsdag og eventuelt avgjørende duell onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: