reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Magnus Carlsen møter Hikaru Nakamura i egen onlineturnering i sjakk søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nakamura utlignet etter Carlsens drømmeåpning

Magnus Carlsen havnet i trøbbel i andre parti av finaleduellen mot Hikaru Nakamura i sin egen onlineturnering søndag. Etter to partier er spillerne like langt.

Av NTB | 03.05.2020 18:02:37

Sport: Carlsen innledet finaleduellen med en solid seier med hvite brikker, men kom deretter raskt ned på jorda. I det andre av fire partier hurtigsjakk skapte Nakamura relativt raskt et press mot den norske verdensmesterens stilling.

Etter at 30 trekk var passert brukte Carlsen nesten fem minutter på å finne sitt svar på Nakamuras angrep, og plutselig var nordmannen også kraftig på defensiven på klokken.

Carlsen forsøkte å forsvare seg i trekkene som fulgte, men Nakamuras overtak viste seg umulig å utligne. Dermed er amerikaneren, som har spilt solid sjakk gjennom hele Magnus Carlsen Invitational, for fullt tilbake i finaleduellen.

I søndagens første parti spilte Carlsen meget godt og malte sakte, men sikkert Nakamuras stilling i stykker. Etter 84 trekk var seieren et faktum.

Det skal i første omgang spilles fire partier hurtigsjakk søndag.

Både Carlsen og Nakamura sikret seg finaleplassen på dramatisk vis. Lørdag beseiret den norske verdensmesteren kineseren Ding Liren i fire særdeles innholdsrike hurtigsjakkpartier.

Fredag måtte det omspill i lynsjakk til for å skille Nakamura og Fabiano Caruana i den første semifinalen.

Carlsen og Nakamura er begge sikret 472.000 kroner i premiepenger i Magnus Carlsen Invitational. Vinneren får imidlertid med seg 734.000 kroner.

Den totale premiesummen i turneringen er 2,55 millioner kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: