reklame for Sheiken Bowling
Menu
Hikaru Nakamura vant den første finalekampen i onlineturneringen Rapid Challenge. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nakamura tok første stikk i Rapid Challenge-finalen

Hikaru Nakamura, Magnus Carlsens overmann i semifinalen i Rapid Challenge, åpnet finalen med 2,5-1,5-seier over Daniil Dubov i første kamp.

Av NTB | 01.06.2020 19:17:51

Sport: Dermed har amerikaneren skaffet seg et meget godt utgangspunkt i best av tre-serien. Vinneren av turneringen vil få en premiesum på 455.000 kroner.

Nakamura imponerte fra start mandag og vant åpningspartiet med svarte brikker etter 42 trekk. Deretter fulgte han opp med en ny seier i parti to, der Dubov fikk dårlig tid og måtte gi opp, og det så dermed svært vanskelig ut for russeren.

Dubov skulle imidlertid slå tilbake i tredje parti. Med hvite brikker spilte han svært raskt, og etter hvert klarte han å spille ut Nakamura. Stillingen var dermed 1-2, og Nakamura ville fortsatt klare seg med remis i fjerde og siste parti.

Remis ble det også, men det skjedde ikke helt problemfritt for Nakamura. Underveis i partiet opparbeidet Dubov seg en brukbar vinnersjanse, ifølge sjakkcomputeren, men det jevnet seg etter hvert ut. Dermed ble duellantene enige om remis, og Nakamura vant kampen etter å ha etablert god kontroll på tampen av det avgjørende partiet.

Neste finalekamp i Rapid Challenge spilles tirsdag. Dersom Dubov skulle vinne den, møtes de to i en tredje og avgjørende kamp onsdag.

Turneringen inngår i online-konseptet Magnus Carlsen Chess Tour, som har total premiesum på vel 10 millioner kroner. Rapid Challenge er den andre turneringen i touren.

29-åringen fra Lommedalen vant den første turneringen, Magnus Carlsen Invitational, og fikk med seg førstepremien på 735.000 kroner.

I Rapid Challenge tapte Carlsen 1-2 mot Nakamura i semifinalen etter en dramatisk tredje kamp som måtte avgjøres i såkalt armageddon.

– Jeg gjorde det litt mer rotete enn jeg hadde ønsket, men alt løste seg. Jeg tror at det første partiet ble avgjørende, som i de fleste andre kamper, sa Nakamura ifølge Chessable.

(©NTB)

Flere nyheter: