reklame for Sheiken Bowling
Menu
Hikaru Nakamura er klar for semifinale i Rapid Challenge. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nakamura klar for semifinale i Carlsens turnering

Hikaru Nakamura vant også den andre duellen mot Levon Aronian og er dermed den første spilleren som er klar for semifinale i Rapid Challenge.

Av NTB | 25.05.2020 18:18:17

Sport: Rapid Challenge er del av Magnus Carlsen Chess Tour. Nakamura slo Aronian i to strake kamper, og i semifinalen venter vinneren av kvartfinaleoppgjøret mellom Magnus Carlsen og Wesley So.

– Jeg er veldig heldig. Jeg får tre fridager, så jeg har god tid til å forberede meg, sa Nakamura etter mandagens oppgjør.

Amerikaneren fikk en god start med seier i det første av fire hurtigsjakkpartier. Deretter ble det to strake remis-partier før han vant det fjerde og sikret 3-1-seier i kampen.

Samtidig klarte Ding Liren å utligne til 1-1 i best av 3-serien mot Yu Yangyi. Han vant mandagens åpningsparti, og deretter spilte de to kineserne remis i tre partier.

Dermed venter en tredje kamp mellom Ding og Yu onsdag.

Magnus Carlsen tok ledelsen 1-0 over So da nordmannen spilte sin første kamp i kvartfinalen søndag. Carlsen utklasset amerikaneren med 2,5-0,5.

Enda klarere utklassing ble det da Danijl Dubov slo sin russiske landsmann Sergej Karjakin 3-0 i deres første kamp i kvartfinalen.

Rapid Challenge er den andre i rekken på fem turneringer i Magnus Carlsen Chess Tour. Ytterligere to turneringer skal spilles før selve finaleturneringen spilles fra 9. til 20. august.

(©NTB)

Flere nyheter: