reklame for smiaa
Menu
Hikaru Nakamura følger nærmest Magnus Carlsen i nordmannens onlineturnering i sjakk. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nakamura følger Carlsen etter seier over Nepomnjasjtsjij

Hikari Nakamura følger nærmest Magnus Carlsen i VM-vinnerens egen onlineturneringen i sjakk. Lørdag slo Nakamura russeren Jan Nepomnjasjtsjij med 2,5-1,5.

Av NTB | 25.04.2020 19:17:48

Sport: Carlsen står med 11 poeng mot Nakamuras 10 poeng etter lørdagens Nakamura-seier. Carlsen slo nettopp Nakamura i første runden turneringen forrige lørdag etter å avgjort i armageddon.

Amerikanske Nakamura hadde ingen problemer med å ta seg av russeren Jan Nepomnjasjtsjij med hvite brikker i det første partiet.

I det andre partiet klarte russeren remis med hvit. Magnus Carlsen fulgte partiet og kommenterte trekkene underveis, men etter to partiet hadde han annet å gjøre på lørdagskvelden.

– Takk for meg. Det har alltid vært en fornøyelse, sa Carlsen etter å ha fulgt de to første partiene som ekspertkommentator.

Det tredje partiet gikk til en rask remis, mens Nakamura ble heller ikke utfordret i det siste partiet. Også det endte med remis. Dermed vant Nakamura 2,5-1,5.

Det ble det remis i det første paritet, men kineseren Ding synes å ta kommandoen i kampen med å vinne med svart i det andre partiet. Giri slo derimot tilbake i det tredje partiet med svart og utligninget til 1,5-1,5.

Det fjerdepartiet gikk også til remis. 2-2 gjorde at duellen måtte avgjøres i armageddon. Kineseren spilte med svarte brikker og tre minutter på klokka, mens Giri med hvitt hadde fire minutter.

For Ding holdt det med remis, mens Giri måtte vinne. Det endte med remis også i armageddonen, og dermed fikk Ding med seg to poeng, mens Giri fikk ett. Det var nederlenderens første poeng i turneringen.

Anish Giri er Magnus Carlsens neste motstander i 5. runde i turneringen søndag. Med seier er nordmannen sikret avansement til semifinalen.

I den andre duellen mellom kinesiske Ding Liren og nederlandske Anish Giri ble det mer dramatikk og spenning.

(©NTB)

Flere nyheter: