Menu
Björgvin Páll Gústavsson (til høyre) er koronasmittet. Foto: Tamas Kovacs/MTI via AP / NTB

Nærmere 90 koronatilfeller i håndball-EM – nye negative testsvar for Norge

Island og Nederland er de hittil siste nasjonene som er rammet av koronasmitte i håndball-EM. 61 spillere har testet positivt, men ingen i Norges tropp.

Av NTB | 20.01.2022 13:22:25

sport: Torsdag formiddag bekreftet landslagssjef Christian Berge overfor NTB at også de siste prøvene i hans leir var negative. Disse testene ble avlagt onsdag.

18 EM-tropper er blitt rammet med ett eller flere tilfeller. I tillegg kommer cirka 25 tilfeller hos trenere og ledere.

Dansk TV2 har laget en oversikt over smitten blant spillerne. Tyskland topper med tolv. Polen er nummer to med ni. Begge disse lagene er norske motstandere i hovedrunden. Kroatia har også ni tilfeller.

Island sendte tre nøkkelspillere i isolasjon onsdag kveld etter positive tester. Islendingene møter Danmark torsdag. Torsdag formiddag ble ytterligere to islandske spillere isolert, melder Islands håndballforbund. En av dem er storstjernen Aron Pálmarsson.

Seks lag, blant disse Norge og tittelforsvarer Spania, er hittil ikke rammet av smitte. Sverige har fått tre mann isolert den siste uka og Danmark én.

– En farse, kaller den danske håndballeksperten Bent Nyegaard EM.

Torsdag har EM vart i sju dager. Mesterskapet fortsetter i halvannen uke til med medaljekamper søndag neste uke. Koronasmitten gjør styrkeforholdet mellom lagene kan endre seg fra dag til dag. Både Tyskland og Kroatia har hentet inn keepere som hadde lagt opp på landslaget.

Skulle Norge klare å holde smitten helt unna, vil det trolig kunne gi en betydelig sportslig fordel etter hvert.

Flere deltakernasjoner er også kritiske mot Det europeiske håndballforbundet (EHF) og håndteringen av koronatestene. Resultatene kommer ofte svært sent og lenge etter at de er lovet.

Nederland rapporterte sine to første tilfeller noe timer før avkast mot Frankrike torsdag.

Den norske troppen er svært mye for seg selv, unngår kontakt med utenforstående i hotellgangene så mye som mulig og har forbud mot bruk av heis med andre enn folk fra egen delegasjon. Munnbind benyttes så godt som hele tiden.

(©NTB)