Menu
Björgvin Páll Gústavsson (til høyre) er koronasmittet. Foto: Tamas Kovacs/MTI via AP / NTB

Nærmere 90 koronatilfeller i håndball-EM: Island med fem spillere isolert før storkamp

Island og Nederland er hittil siste nasjoner rammet av koronasmitte i håndball-EM. 61 spillere har testet positivt, men ingen i Norges tropp.

Av NTB | 20.01.2022 12:51:08

sport: Torsdag formiddag har fortsatt ikke den norske landslagslegen Thomas Torgalsen mottatt beskjed rundt de siste prøvene i hans leir. Disse testene ble avlagt onsdag.

18 tropper er blitt rammet med ett eller flere tilfeller. I tillegg kommer cirka 25 tilfeller hos trenere og ledere.

Dansk TV2 har laget en oversikt over smitten blant spillerne. Tyskland topper med tolv. Polen er nummer to med ni. Begge disse lagene er norske motstandere i hovedrunden. Kroatia har også ni tilfeller.

Island sendte tre nøkkelspillere i isolasjon onsdag kveld etter positive tester. Islendingene møter Danmark torsdag. Torsdag formiddag ble ytterligere to islandske spillere isolert, melder Islands håndballforbund. En av dem er storstjernen Aron Pálmarsson.

Nederland rapporterte sine to første tilfeller noe timer før avkast mot Frankrike torsdag.

Seks lag, blant disse Norge og tittelforsvarer Spania, er hittil ikke rammet av smitte. Sverige har fått tre mann isolert den siste uka og Danmark én.

Skulle Norge klare å holde smitten helt unna, vil det trolig kunne gi en betydelig sportslig fordel etter hvert.

Den norske troppen er svært mye for seg selv, unngår kontakt med utenforstående i hotellgangene så mye som mulig og har forbud mot bruk av heis med andre enn folk fra egen delegasjon. Munnbind benyttes så godt som hele tiden.

– En farse, kaller den danske håndballeksperten Bent Nyegaard EM.

Flere deltakernasjoner er også kritiske mot Det europeiske håndballforbundet (EHF) og håndteringen av koronatestene. Resultatene kommer ofte svært sent og lenge etter at de er lovet.

Torsdag har EM vart i sju dager. Mesterskapet fortsetter i halvannen uke til med medaljekamper søndag neste uke. Koronasmitten gjør styrkeforholdet mellom lagene kan endre seg fra dag til dag. Både Tyskland og Kroatia har hentet inn keepere som hadde lagt opp på landslaget.

(©NTB)

Flere nyheter: