Menu
Kleven verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal. Mandag kveld skal partene være svært nær en avtale om videreføring av verftet, som gikk konkurs tidligere denne måneden. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Nærmer seg ny løsning for Kleven verft

Det tradisjonsrike Kleven verft i Ulsteinvik kan være nærmere en løsning for videre drift. Det skal bare mangle noen få detaljer.

Av NTB | 13.07.2020 23:47:52

Økonomi og næringsliv: Det er bobestyrer Bjørn Åge Hamre som sier til NRK mandag kveld at avtalen om videre drift er svært nær. Han ønsker foreløpig ikke å gi noen detaljer om de nye eierne, men ifølge NRK dreier det seg om norske eiere.

Han sier at den nye avtalen innebærer at kjernekompetansen ved verftet skal videreføres og at den nye eieren vil satse på bærekraftige prosjekter framover.

Også i forrige uke meldte Hamre at man var svært nær en løsning, men det har vært vanskelig å få til en enighet mellom alle partene.

– Dette er det mest ekstreme jeg har jobbet med. Det har vært utrolig komplisert, sier Hamre.

For litt over en uke siden kom nyheten om at verftet, som går tilbake nesten hundre år, er konkurs. Tirsdag i forrige uke ble alle de 400 ansatte sagt opp.

(©NTB)

Flere nyheter: