Menu
USAs president Joe Biden vinker før han går om bord Air Force One fredag. En ansatt som fløy med Air Force One og oppholdt seg i nærheten av Biden i rundt 30 minutter, har testet positivt på covid-19. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB

Nærkontakt til Joe Biden har fått påvist covid-19

En ansatt som har oppholdt seg i nærheten av president Joe Biden, har fått påvist covid-19. Biden har siden testet negativt to ganger, ifølge Det hvite hus.

Av NTB | 21.12.2021 01:38:38

Politikk: Testresultatet til den ansatte kom mandag morgen, tre dager etter at vedkommende hadde vært i nærheten av Biden om bord Air Force One i rundt en halvtime.

Den ansatte er vaksinert med tre doser og avla negativ test før reisen, heter det i en uttalelse. Den ansatte fikk symptomer først søndag. De andre som var om bord flyet og var i kontakt med den ansatte, må teste seg.

79 år gamle Biden testes jevnlig og avla negativ antistofftest søndag. Etter nyheten om den positive testen hos nærkontakten, ble han PCR-testet mandag, og resultatet var igjen negativt.

En ny test gjennomføres på onsdag. Smittevernetaten CDCs retningslinjer er at fullvaksinerte ikke trenger å gå i karantene etter å ha blitt eksponert for smitte. Biden må derfor ikke gå i karantene, opplyser Det hvite hus.

(©NTB)

Flere nyheter: