Menu
Finansminister Jan Tore Sanner (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) deltok begge da regjeringen fredag presenterte nye tiltak for næringslivet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Næringsministeren om gründerpakke: Kan hindre unødvendige permitteringer

Næringsminister Iselin Nybø (V) bekreftet fredag at regjeringen gir en pakke på fem milliarder kroner til gründere og vekstbedrifter.

Av NTB | 27.03.2020 12:47:31

Medisin og helse: Næringsministeren er klar på at norsk næringsliv står i sin tøffeste kamp noensinne, blant annet med en arbeidsledighet på over 10 prosent.

Derfor trakk hun blant annet fram gründere som de som skal skape framtidens arbeidsplasser, da regjeringen fredag presenterte nye tiltak for å støtte bedrifter og næringsdrivende som rammes hardt av koronavirusutbruddet i Norge.

Torsdag ble det lekket at regjeringen skulle komme med en omfattende pakke rettet mot vekstbedrifter og gründere.

– Pakken er på nærmere fem milliarder kroner. Den inneholder rene tilskudd, ulike lån, investeringskapital og styrking av næringsrettet forskning, sa Nybø fredag.

– Den er laget for å treffe oppstartsbedrifter og oppstartsmiljøer over hele landet. På den måten hjelper vi selskaper med utviklingsprosjekter som raskt kan skape ny aktivitet og hindre unødvendige permitteringer.

(©NTB)

Flere nyheter: