reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Næringssjef i Karmøy, Per Velde. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Næringslivet går bedre enn fryktet

Antallet konkurser har gått betydelig ned denne sommeren, sammenlignet med samme periode i fjor. Dette til tross for koronakrisen. Det opplyser næringssjef i Karmøy Per Velde.

Av Egil M Solberg | 12.08.2020 16:28:13

Næringsliv: Næringssjefen i Karmøy var bekymret da vi snakket med han tilbake i mars og april. Nå viser det seg at lokale bedrifter på haugalandet har klart seg langt bedre enn fryktet.

– Jeg sitter her med ferske tall som viser at det juli i år er 17,9 prosent færre konkurser enn samme måned i fjor, sier Velde til Radio Haugaland.

Kompensasjonstiltakene har hjulpet mange og flere virksomheter har vært flinke til å finne løsninger i denne krevende tiden, mener næringssjefen.

– Det er midlertidig fortsatt flere som har problemer og dette jobbes det med fortløpende i næringsforeningene og kommunene, sier Velde.

Han er spesielt bekymret for situasjonen med lærlinger

– Flere har fått læreplass i senere tid og det er en positiv utvikling. Men det er fortsatt 75 personer som står uten læreplass, det ser vi alvorlig på, sier Velde.

Han opplyser at kommunene i en ny støtteordning nå vil kunne legge forholdene til rette med økonomisk støtte til bedrifter som tar inn lærlinger.

– Vi ønsker at lokale bedrifter som trenger hjelp, tar kontakt med oss og søker på regionalforvaltning.no. Så langt har vi bare fått inn to søknader. Vi håper at vi kan hjelpe flere, sier Velde som oppfordrer spesielt lærebedrifter til å ta kontakt.

Hør innslaget i vår podcast

Flere nyheter: