Menu
SMB Norges administrerende direktør Jørund Rytman er fornøyd med opphevingen av skjenkeforbudet, men fortsetter arbeidet med massesøksmål mot staten.Foto: Javad Parsa / NTB

Fornøyd med oppheving av skjenkestopp

Fra fredag kan man igjen kjøpe alkohol på serveringssteder i Norge, det gleder næringslivet. Samtidig etterlyses en avklaring rundt bruk av koronasertifikat.

Av NTB | 13.01.2022 19:51:45

Fritid: Torsdag opplyste regjeringen at de vil tillate skjenkesteder å servere øl, vin og sprit fram til klokka 23.

– Dette betyr at de fleste av restaurantene som nå er nedstengt, vil kunne åpne dørene igjen om noen få dager, skriver administrerende direktør Jørund Rytman i SMB Norge i en epost til NTB

SMB Norge er en interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter.

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke mener mange bedrifter fortsatt vil slite med å være lønnsomme selv etter lettelser i skjenkereglene.

– Vi forventer at det kommer ytterligere lettelser så snart en løsning med koronasertifikat er klar, sier Horneland Kristensen.

– Koronasertifikat kunne bidratt til å åpne samfunnet mer, særlig for de bedriftene som har vært hardt rammet av antallsbegrensningene, sier arbeidslivsdirektør Nina Melsom i NHO.

Både SMB, NHO og Virke etterlyser mer støtte til næringslivet i forbindelse med koronarelatert sykefravær, særlig nå som det er ventet en ny smittebølge drevet fram av omikronvarianten.

– Som et minimum bør man gå tilbake til en arbeidsgiverperiode på tre dager, som var gjeldende fram til 1. oktober i fjor, sier Rytman.

Han vil likevel fortsette prosessen med massesøksmål mot regjeringen for å få en rettslig vurdering av lovligheten rundt nedstengingen som kom 13. desember i fjor.

Også NHO hadde ønsket et koronasertifikat velkommen og er skuffet over at det ikke kom noen avklaring rundt bruken.

(©NTB)

Flere nyheter: