reklame
Menu
Næringsminister Iselin Nybø (V). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Næringsdepartementet jobber med tilskuddsordning for pakkereisearrangører

Nærings- og fiskeridepartementet jobb med å få på plass en tilskuddsordning for refusjoner av pakkereiser og forlenger søknadsfristen for låneordningen.

Av NTB | 20.06.2020 09:19:14

Politikk: Tilskuddsordningen skal supplere den allerede etablerte låneordningen, opplyser næringsminister Iselin Nybø (V).

Tiltakene i ordningen har som formål å bidra til at forbrukerne får sine forskuddsbetalinger tilbake, og til at flere pakkereisearrangører overlever krisen og unngår konkurs, ifølge Nybø.

Departementet arbeider med vilkårene for tilskuddsordningen og for å få den godkjent av ESA. Budsjettet må vedtas i Stortinget før penger kan betales ut, men søknader kan sendes inn nå.

Gitt at ESA godkjenner tilskuddsordningen, kan deler av lånesøknaden omgjøres til tilskuddssøknad, og pakkereisearrangørene vil kunne få et tilbud om tilskudd og eventuelt tilbud om lån på toppen av tilskuddet.

Søknadsfristen for låneordningen blir foreløpig forlenget til 26. juni 2020.

I forrige uke ble det klart at pakkereisearrangører får 500 millioner kroner i støtte etter enighet mellom regjeringen og Frp om revidert nasjonalbudsjett og nye koronatiltak.

(©NTB)

Flere nyheter: