Menu
Tord Haugseng scoret ni mål og var en viktig bidragsyter for Nærbø. Foto: Carina Johansen / NTB

Nærbø startet tittelforsvaret med knepen seier – treneren ergret seg

Nærbøs håndballherrer startet det som kan bli et nytt europacupeventyr med 29-28-seier over Slovenj Gradec i 2. runde fredag.

Av NTB | 28.10.2022 21:21:03

Sport: Nærbø gikk til topps i turneringen forrige sesong og er regjerende mester. Tittelforsvaret startet således på en solid måte.

– Det som irriterer meg er at vi slipper inn noen baller i åpent mål unødvendig. Det kan fort være sånne ting som er avgjørende, de får tre-fire mål på det. Vi bommer litt for mye fra kantene i dag, som også kan være avgjørende. Det er fire-fem mål forskjell, og da kunne vi i stedet kommet fra kampen med seks-sju mål i pluss. Det hadde vært enklere, sa Nærbø-trener Fredrik Ruud til Stavanger Aftenblad etter seieren.

Tord Haugseng og Theodor Svensgård scoret henholdsvis ni og åtte ganger hver og ble hjemmelagets toppscorere i oppgjøret. Rok Cvetko og Kristijan Eskericic sto bak ni og sju av målene til gjestene fra Slovenia.

Kampen ble av den jevne sorten. Halvveis ledet Nærbø 16-14, og de regjerende europacupmesterne klarte aldri å rive seg skikkelig løs fra gjestene i målprotokollen.

Seieren ble likevel trygget i havn, til tross for at bortelaget kom ubehagelig nær mot slutten.

Slovenj Gradec pådro seg hele ni utvisninger i kampen, mens Nærbø endte på tre.

Den knepne seieren betyr at Nærbø tar med seg en liten ledelse til returkampen. Den spilles 5. november i Slovenia.

(©NTB)

Flere nyheter: