reklame for Sheiken Bowling
Menu
Rafael Nadal etter å ha slått ut Karen Khatsjanov i Australian Open fredag. Foto: Hamish Blair / AP / NTB

Nadal videre i Australian Open – måtte gi bort et sett

Rafael Nadal fortsetter jakten på sin 21. Grand Slam-tittel. Fredag danket han ut russeren Karen Khatsjanov etter fire sett i Australian Opens tredje runde.

Av NTB | 21.01.2022 15:36:13

Sport: Den spanske tennisstjernen vant med sifrene 6-3, 6-2, 3-6, 6-1 på hardcourten i Melbourne. Khatsjanov spilte et sterkt tredje sett, men greide ikke å stoppe en godtservende Nadal.

I de to første settene ga Nadal kun bort én enkelt bruddball. Den sjetteseedede legenden greide ikke å holde stimen hele veien. Det ga Khatsjanov muligheten til å skape spenning. Russeren er rangert som nummer 30 i verden.

Selv om Nadal var foran med 40-0 i egen serve, klarte Khatsjanov med fem poeng på rad å bryte til 3-1. Begge hadde fire bruddballer i løpet av tredjesettet, men det ble bare med det ene bruddet.

Nadal åpnet neste sett med å bryte Khatjsanov umiddelbart etter et par fremragende poeng. Derfra og ut hadde 35-åringen full kontroll.

Spanjolen er blant de store favorittene til å vinne Australian Open. Greier han det, blir han førstemann til å stå med 21 Grand Slam-triumfer. I dag er han likt med Novak Djokovic og Roger Federer.

Nadal har kun én gang tidligere (2009) stått igjen som vinner i Melbourne.

OL-mester Alexander Zverev er også videre i turneringen. Tyskeren avgjorde i tre sett mot kvalifiseringsspilleren Radu Albot fra Moldova.

(©NTB)

Flere nyheter: