Menu
Rafael Nadal kan ikke fortsette årets Wimbledon-turnering i tennis. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Nadal trekker seg fra Wimbledon: – Gir ingen mening å fortsette

Tennisikonet Rafael Nadal (36) må gi opp årets jakt på etterlengtet tittelsuksess i Wimbledon. En rift i magen stopper spanjolen.

Av NTB | 07.07.2022 21:01:05

Sport: Det betyr at Nick Kyrgios allerede er klar for søndagens finale i London. Inntil i sommer hadde australieren aldri tatt seg forbi en Grand Slam-kvartfinale.

Nadal pådro seg mageskaden i seieren over Taylor Fritz onsdag. Han slet allerede i andre sett, men kjempet videre og vant til slutt etter tiebreak i det femte settet. Dagen etter innså han at problemene hemmer ham for mye.

– Jeg brukte hele dagen på å tenke på hva jeg skulle gjøre, men det gir ingen mening å fortsette. Skaden blir verre og verre, sa Nadal på en pressekonferanse.

– Avgjørelsen er tatt fordi jeg ikke tror jeg kan vinne en slik kamp. Jeg kan ikke gjøre mine normale bevegelser når jeg server. I går ønsket jeg ikke å trekke meg midt i en kvartfinale, og jeg fant en måte å fullføre på. Det er jeg stolt over, men å trekke meg er det beste for meg og min framtid, la han til.

Han måtte stå over fjorårets turnering på grunn av skade, mens 2020-utgaven ble avlyst på grunn av koronapandemien.

Forfallet betyr at Nadal mister muligheten til å ta seg et steg nærmere å vinne samtlige fire Grand Slam-turneringer i ett og samme kalenderår. En slik bragd har ingen på herresiden greid siden Rod Laver i 1969.

Kyrgios møter enten tittelforsvarer og verdensener Novak Djokovic eller det britiske hjemmehåpet Cameron Norrie i Wimbledon-finalen.

Fredagens eneste semifinale i singletennis starter klokken 14.30 norsk tid.

36-åringen er tidenes mestvinnende Grand Slam-spiller med sine 22 triumfer. To av dem har kommet på Wimbledon-gresset (2008 og 2010).

Tidligere i år vant Nadal både Australian Open og Roland-Garros. Sesongens siste GS-turnering er US Open i august og september.

(©NTB)

Flere nyheter: