Menu
Rafael Nadal kan ikke fortsette årets Wimbledon-turnering i tennis. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Nadal trekker seg fra semifinale i Wimbledon – walkover for Kyrgios

Tennisikonet Rafael Nadal (36) må gi opp årets jakt på etterlengtet tittelsuksess i Wimbledon. En rift i magen stopper spanjolen.

Av NTB | 07.07.2022 20:46:07

Sport: Det betyr at Nick Kyrgios allerede er klar for søndagens finale i London. Inntil i sommer hadde australieren aldri tatt seg forbi en Grand Slam-kvartfinale.

Nadal pådro seg mageskaden i seieren over Taylor Fritz onsdag. Han slet allerede i andre sett, men kjempet videre og vant til slutt etter tiebreak i det femte settet. Dagen etter innså han at problemene hemmer ham for mye.

– Jeg brukte hele dagen på å tenke på hva jeg skulle gjøre, men det gir ingen mening å fortsette. Skaden blir verre og verre, sa Nadal på en pressekonferanse.

– Avgjørelsen er tatt fordi jeg ikke tror jeg kan vinne en slik kamp. Jeg kan ikke gjøre mine normale bevegelser når jeg server, la han til.

36-åringen er tidenes mestvinnende Grand Slam-spiller med sine 22 triumfer. To av dem har kommet på Wimbledon-gresset (2008 og 2010). Han måtte stå over fjorårets turnering på grunn av skade, mens 2020-utgaven ble avlyst på grunn av koronapandemien.

Forfallet betyr at Nadal mister muligheten til å ta seg ett steg nærmere å vinne samtlige fire Grand Slam-turneringer i ett og samme kalenderår. En slik bragd har ingen på herresiden greid siden Rod Laver i 1969.

US Open spilles i august og september.

(©NTB)

Flere nyheter: