Menu
Rafael Nadal fikk det tungt mot Alexander Zverev i fredagens kvartfinale i Madrid Open. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Nadal med ny nedtur – snublet på hjemmebane

Rafael Nadal tapte for Alexander Zverev i to strake sett i Madrid Open fredag. For andre gang på kort tid røk tennisstjernen ut i en ATP Masters-kvartfinale.

Av NTB | 07.05.2021 17:24:51

Sport: Zverev vant med settsifrene 6-4, 6-4. Dermed blir ikke Nadal en potensiell finalemotstander for Casper Ruud, som senere fredag skal bryne seg på kasakhstanske Alexander Bublik. Den spanske gruskongen er Snarøya-guttens store læremester.

Det så lovende ut for Nadal i første sett. 34-åringen brøt sin tyske motstander til 4-2, men Zverev slo knallhardt tilbake med to vellykkede bruddballer.

Veteranen ble brutt igjen i sett nummer to. Det sendte Zverev opp i 3-2, og han servet deretter hjem seieren og semifinalebilletten.

Grusturneringen i Spania er på ATP Masters 1000-nivå. Det er kun Grand Slam-konkurranser som har høyere status i tennissporten. Nadals exit kom tre uker etter at favoritten kom til kort i kvartfinalen i Monte-Carlo Masters.

Nadal har vunnet Madrid Open flest ganger med sine fem triumfer. Den siste kom i 2017. Fjorårets utgave ble avlyst på grunn av koronapandemien.

På verdensrankingen er spanjolen nummer to, mens Zverev ligger på sjetteplass.

(©NTB)