Menu
Rafael Nadal er klar for sin åttende semifinale i Wimbledon-turneringen. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Nadal kriget seg videre – møter Kyrgios i Wimbledon-semi

En skadeplaget Rafael Nadal (36) holdt liv i håpet om en etterlengtet Wimbledon-tittel. Han nedkjempet Taylor Fritz i et kvartfinaledrama over fem sett.

Av NTB | 06.07.2022 20:46:14

Sport: Etter over fire timer sto Nadal igjen som vinner på centercourten i London. På veien måtte han holde smertene i sjakk. Spanjolen gikk seirende ut med sifrene 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

Nadal har sine skavanker. Onsdag slet han med et mageproblem og så skadeskutt ut i andre sett, men det stoppet ham ikke fra å fortsette jakten på sin 23. Grand Slam-tittel.

Fritz bød tidvis på mye smart serving. I første sett kom amerikaneren tilbake fra 1-3 og vant det etter seier i fem strake game. Senere satte 24-åringen press på Nadal ved også å vinne tredje sett, men legenden responderte som så ofte før.

Fredag skal Nadal opp mot Nick Kyrgios (27). Australieren danket ut Cristian Garín fra Chile med 6-4, 6-3, 7-6 (7-5) og er klar for sin første Grand Slam-semifinale.

En slik bragd har ingen greid siden Rod Laver i 1969. US Open spilles i august og september.

Nadal måtte stå over fjorårets Wimbledon på grunn av skade, mens prestisjeturneringen ble avlyst i 2020 på grunn av koronapandemien.

Utradisjonell oppførsel på tennisbanen blir ofte forbundet med Kyrgios. Han har vist utløp for temperamentet sitt ved flere anledninger også i årets Wimbledon.

Han ble blant annet bøtelagt med 10.000 dollar (snaut 100.000 kroner) for å spytte mot en tilskuer. Episoden skjedde i første runde. Noen dager senere fikk Kyrgios en bot på 40.000 kroner for stygg språkbruk i et hett oppgjør mot Stefanos Tsitsipas.

Den andre semifinalen står mellom regjerende mester Novak Djokovic (Serbia) og Cameron Norrie (Storbritannia).

Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to ganger har han vunnet Wimbledon (2008 og 2010). I år håper han å stoppe ventetiden og være ett steg nærmere å vinne samtlige fire Grand Slam-turneringer i ett og samme kalenderår.

Kyrgios’ avansement kom dagen etter at det ble kjent at han er siktet for å ha mishandlet en tidligere kjæreste. Han må møte i retten hjemme i Australia i august.

(©NTB)

Flere nyheter: