Menu
Rafael Nadal i aksjon mot Novak Djokovic i tirsdagens Roland-Garros-kvartfinale. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Nadal hylles etter thriller: – Viste hvorfor han er en mester

Rafael Nadal trakk det lengste strået i en dramatisk kvartfinale mot Novak Djokovic i Roland-Garros. Spanjolen jakter på sin 14. tittel i storturneringen.

Av NTB | 01.06.2022 07:15:54

Sport: Semifinalebilletten ble kvittert ut etter seier 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (7-4) i en kamp som varte i fire timer og tolv minutter. Senere i uken blir den tyske OL-mesteren Alexander Zverev siste hinder på finaleveien.

Fredag fyller Nadal 36 år og skal spille semifinale for 15. gang i turneringen.

Møtet var det første mellom to av tennissportens største legender på et snaut år. I fjor sommer vant Djokovic en semifinalethriller over fire sett på samme bane.

– Han var den beste spilleren i de viktige øyeblikkene, sa Djokovic.

– Han viste hvorfor han er en mester. Å holde seg mentalt sterk og avslutte kampen på den måten han gjorde – gratulerer til ham og teamet. Ingen tvil om at han fortjente det, sa serberen.

Det ble natt til onsdag før kveldskampen i Paris ble avgjort. Nadal gikk ut aggressivt og brøt Djokovic allerede i første game. Nytt brudd til 4-1 gjorde at den spanske gruskongen enkelt styrte inn første stikk.

Serberen måtte heve seg for å unngå en total ydmykelse. Responsen som fulgte, kom brått og voldsomt. Djokovic brøt to ganger på rappen og tettet luken til 3-3. Deretter vant han sitt eget game og tok ledelsen 4-3. De to rivalene vant hvert sitt game før Djokovic brøt Nadals serve igjen og sikret seg settet 6-4.

I det tredje settet vant Nadal alle ballene i Djokovics første game, før de tok hvert sitt uten større dramatikk. Djokovic presset Nadal i settes fjerde game, men klarte ikke å bryte det. Det gjorde derimot Nadal rett etterpå, og vant settet greit 6-2.

Nadal var følelsesladd etter seieren, men også innstilt på at mer jobb gjenstår om det skal bli mer jubel på grusen.

– Det er kun kvartfinalekamp. Jeg har ikke vunnet noe. Jeg ga meg selv sjansen til å komme tilbake på banen om to dager, sa Nadal.

Ingen har flere Grand Slam-titler enn Nadal. Han tok sin 21. da han vant Australian Open i januar og ble rekordholder alene i toppen. Djokovic og Roger Federer står begge på 20.

Hele 13 av Nadals GS-triumfer har kommet i Roland-Garros. Han tok sin første i 2005.

Også i andre sett havnet verdensener Djokovic rett på defensiven. Han avverget seks bruddballer, men kom nok en gang til kort i egen serve. Etter kraftanstrengelsen var Nadal nådeløs. Han vant først eget game blankt, og deretter brøt han til 3-0. Nå var det virkelig fare på ferde for Djokovic.

Ettersom kampen spilles best av fem sett, var ikke Nadal i mål, og de to stjernene tok fatt på fjerde sett. Der var det Djokovic som sikret seg det første bruddet og vant de tre første gamene. Senere i settet kunne Djokovic avgjort da han hadde serven på stillingen 5-3. I stedet kjempet Nadal seg tilbake og klarte å bryte serven og redusere. Derfra gikk settet til tiebreak, som endte i Nadals favør.

Før tirsdagens stjerneduell hadde Djokovic vunnet 30 av 58 kamper mot Nadal.

(©NTB)