Menu
Rafael Nadal fikk en komfortabel første runde av Australian Open. Foto: Hamish Blair / AP / NTB

Nadal godt i gang med rekordjakten i Australia

Tennisveteran Rafael Nadal (35) kan bli herrespilleren med flest Grand Slam-titler gjennom tidene. Mandag startet han godt og vant i første runde.

Av NTB | 17.01.2022 08:21:22

Sport: Spanjolen slo Marcos Giron fra USA i strake sett (6-1, 6-4, 6-2).

Verdenseneren Novak Djokovic er ute av bildet etter å ha blitt deportert fra Australia. Det leder veien for Nadal, som i likhet med Djokovic står med 20 Grand Slam-titler.

Nadal er rangert som den femte beste spilleren i verden for øyeblikket. Han har hatt en trøblete inngang til turneringen med en lang skadeperiode og koronasykdom.

– Man vet aldri når man kommer tilbake fra skader. Det er vanskelig, og man tar det dag for dag, men jeg er positiv, sier Nadal.

Grusspesialisten Nadal har vunnet Roland-Garros hele 13 ganger av sine 20 Grand Slam-seirer. Kun én seier er kommet i Australia og skjedde tilbake i 2009. Også Roger Federer står med 20 Grand Slam-titler, men han deltar ikke i turneringen i Melbourne.

Den største overraskelsen mandag er 12.-seedede Cameron Norrie som tapte for Sebastian Korda. Briten Norrie tapte i strake sett (3-6, 0-6, 4-6). Matteo Berrettini (7) og Hubert Hurkacz (10) tok seg begge videre etter fire sett.

Casper Ruud spiller sin kamp tirsdag mot slovakiske Alex Molčan. Han er ranket som nummer 74 i verden.

Dramatikken rundt Djokovic har ikke påvirket Osakas forberedelser.

– Mitt mål, selv før hele denne situasjonen, er å fokusere mer på meg selv og hva jeg må gjøre bedre, sa hun.

– Jeg er tennisspiller og fokuserer på kampene mine. Dere, som publikum, fokuserer vel på det som er i nyhetene? spurte hun.

Osaka vant fjorårets turnering og med det sin andre Australian Open-tittel på tre år. Hun trakk seg fra Roland-Garros og stilte ikke i Wimbledon. Sesongen endte med tap i tredje runde i US Open og en pressekonferanse hvor hun satte søkelys på mental helse. Hun uttalte blant annet at intervjuer med pressen forverret problemene hennes.

Foreløpig er turneringen uten overraskelser på kvinnesiden. Fjerdeseedede Barbora Krejcikova tok seg enkelt av tyske Andrea Petkovic (6-2, 6-0).

Disse tre blir trolig de sterkeste konkurrentene for Nadal i kampen om trofeet: Tyske Alexander Zverev, Daniil Medvedev fra Russland og greske Stefanos Tsitsipas.

På kvinnesiden startet Naomi Osaka også godt i sin kamp for å forsvare fjorårets tittel. Mot Camilla Osorio vant hun de fem første gamene og til slutt kampen 6-3, 6-3.

(©NTB)

Flere nyheter: