reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Rafael Nadal slo seg ikke bare selv fram til semifinale i Paris Masters fredag. Han sendte Novak Djokovic til topps på rankingen ved årsskiftet og Diego Schwartzman til ATP-tourmesterskapet i London. Foto: Thibault Camus, AP / NTB

Nadal delte ut gaver – Djokovic avslutter året på topp

Novak Djokovic nådde med hjelp fra Rafal Nadal en ny milepæl da det fredag ble klart at han for sjette gang avslutter året på toppen av ATP-rankingen.

Av NTB | 07.11.2020 00:38:15

Sport: Det var klart da Nadal besluttet at han ikke deltar i turneringen i Sofia neste uke. Han var den eneste som kunne innhente Djokovic.

Djokovic tangerer barndomshelten Pete Sampras ved å avslutte året på topp av ATP-rankingen for sjette gang. 33-åringen satte også rekord som den eldste som kan feire nyttår på topp.

– Jeg så opp til Pete under oppveksten. Å tangere hans rekord er en drøm som blir virkelig, sa serberen.

Nadal delte ut flere gaver fredag. Den spanske gruskongen vendte til seier 4-6, 7-5, 6-1 mot Pablo Carreño-Busta og tok seg til semifinale i Paris Masters. Samtidig sendte han Diego Schwartzman til ATP-tourmesterskapet i London.

Djokovic, Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrej Rublev og Schwartzman er de åtte som får spille i London.

Nadal møter Zverev i semifinalen i Paris, mens Medvedev møter Milos Raonic. Sistnevnte slo ut Casper Ruuds overmann Ugo Humbert i tre sett i kvartfinalen.

– Det negative ved å nå et slikt tall er at man må være veldig gammel for å oppnå det, sa Nadal, som tok sin første seier som 15-åring i 2002 hjemme på Mallorca.

– Jeg har hatt mange utfordringer i min karriere, med ulike skader, men lidenskapen for tennis har alltid drevet meg videre.

Argentineren får den åttende og siste plassen der. Carreño-Busta var den som kunne passert ham.

Tidligere denne uken ble Nadal den fjerde mann som har rundet 1000 seirer, etter Jimmy Connors, Ivan Lendl og Roger Federer.

(©NTB)

Flere nyheter: