Menu
Foto: Torstein Bøe / NTB

Nå sperres grenseoverganger til Sverige fysisk

Fredag stengte politiet flere grenseoverganger til Sverige for å hindre ulovlige grensepasseringer og importsmitte. De nye reglene trådte i kraft klokka 12.

Av NTB | 22.01.2021 21:03:02

Medisin og helse: Som følge av det nye regelverket for grenseoverganger var Øst politidistrikt tidlig ute og stengte fire grenseoverganger fredag.

– Jeg tror vi er først i landet til å fysisk sperre flere overganger, sier politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt til VG.

Hun kaller grensesperringen for historisk.

– Dette er historisk, det er ikke tvil om det. Det er ganske dramatiske tiltak som er svært inngripende for mange, understreker hun.

På grenseovergangen ved Holtet, ikke langt fra Halden, har politiet satt opp solide sperringer bestående av søyler med gummidekk malt i gult og rødt, kjettinger og skilt.

Stengingen av flere grenseoverganger skal hindre importsmitte fra nabolandet, og sørge for at politiet heller kan bruke sine ressurser på å intensivere overvåkingen på noen få grensepunkter.

I tillegg til fysiske sperringer, intensiverer politiet også patruljeringen. Ulovlige grensepasseringer straffes med bøter på inntil 10.000 kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: