reklame for smiaa
Menu
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen sier lovendringen er et tydelig signal til dem som spekulerer i å få sykepenger mens man er i selvpåført karantene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nå mister du sykepenger ved harryhandel – regjeringen endrer reglene

Personer som bryter myndighetenes reiseråd og får karanteneplikt ved hjemkomst til Norge, skal nektes sykepenger. Det vedtok regjeringen fredag.

Av NTB | 17.04.2020 12:48:19

Medisin og helse: – Det er urimelig at personer som bevisst bryter reiserådene fra myndighetene, skal få sykepenger mens de er i karantene. Vi endrer derfor reglene slik at man i denne situasjonen kan nektes sykepenger, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Endringen ble vedtatt av departementet fredag.

Flere har reagert etter at NRK onsdag skrev at over 2.000 personer er satt i karantene etter å ha påskehandlet i Sverige. Å krysse grensen utløser 14 dagers karantene, noe de handlende trolig var klar over.

– Alle må bidra i dugnaden. Dette er et tydelig signal til dem som spekulerer i dette. De kan ikke forvente å sitte hjemme med full lønn på statens regning når de med viten og vilje har brutt reiseråd, sier statsråden.

Flere nyheter: