Menu
Helseminister Bent Høie (H) opplyser at karantenebestemmelsene har blitt strammet inn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nå må reisende fra Danmark og Island i hjemmekarantene i Norge

Regjeringen har strammet inn reglene for hjemmekarantene. Alle som returnerer fra utlandet, må nå i karantene. Unntaket er reisende fra Sverige og Finland.

Av NTB | 14.03.2020 14:32:41

Fritid: Tidligere gjaldt karanteneunntaket for hele Norden, men nå må reisende fra Danmark og Island også tilbringe 14 dager hjemme. Det gjelder selv om man ikke har symptomer på koronavirus.

– På grunn av utviklingen av korona i Danmark og på Island er det i forskriften bestemt at også personer som ankommer fra disse landene, må i karantene i 14 dager, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

De eneste som nå slipper karantene, er reisende fra Sverige og Finland. Har man vært i andre land, må man i karantene. Det gjelder også hvis man har reist til Norge via Sverige eller Finland.

En annen innstramming omhandler Svalbard. Personer som ankommer Norge, kan ikke reise videre til den arktiske øygruppa før de har vært i karantene.

Karanteneplikten gjelder ikke for personer som er strengt nødvendige for å kunne opprettholde forsvarlig drift av kritiske samfunnsfunksjoner og ivareta befolkningens grunnleggende behov.

(©NTB)

Flere nyheter: