reklame for smiaa
Menu
Foto: AP / NTB

Nå kommer vaksinen

Neste uke begynner de første vaksinedosene å komme til Haugalandet og Sunnhordland.

Av Egil M Solberg | 29.12.2020 07:33:08

Koronapandemi: Neste uke kommer iskalde doser med Pfizer sin koronavaksine til kommuner på Haugalandet og i Sunnhordland.

De første som blir vaksinert er beboere på sykehjem og omsorgsboliger. Deretter andre i risikogruppene og fortrinnsvis de eldste.

Det er begrenset med vaksinedoser som kommer i starten og trolig må den øvrige befolkningen vente til ut på våren.

– Det er mange usikkerhetsmomenter og vanskelig å si akkurat når vaksinen blir tilgjengelig for alle, men vi har Haraldshallen klar for vaksinering utover våren. Det sier smittevernlege Teis Qvale til Radio Haugaland.

Vaksineringen på Haugalandet og i Sunnhordland vil ikke starte før på nyåret.

– Det er ventet at vaksinen kommer til et spesielt tilrettelagt kjølelager på Haugesund sykehus i løpet av kort tid, men vaksineringen vil ikke starte før i neste uke. det opplyser Qvale til Radio Haugaland.

Det er et eget fly fra DHL express som flyr vaksinen rundt til kommunene. Flyet landet blant annet på Gardermoen og Flesland i morgentimene i dag.

Vaksinen har en holdbarhet på bare fem dager etter utsending fra lager i distriktene, der den blir lagret i minus 70 grader.

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon. Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper etterhvert.

Hør intervjuet fra vår podcast

Flere nyheter: