Menu
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nå kommer sommerværet tilbake i Sør og Øst

Sommerværet gjør comeback på Sørlandet og Østlandet som får de høyeste temperaturene de kommende dagene, ifølge meteorolog. På Vestlandet er vi i en kald lomme.

Av NTB | 27.07.2022 11:30:37

Fritid: Det er bare noen få dager igjen av juli måned, og fellesferien nærmer seg slutten.

For alle på Østlandet og Sørlandet som må returnere til jobb på mandag etter å ha vært på ferie, kan man se fram til en siste helg preget av svært godt sommervær og høye temperaturer – særlig dersom man bor i Sør-Norge.

– Det er et høytrykk som bygger seg opp over Sør-Norge, og endelig kommer sommerværet tilbake, sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Meteorologisk institutt til NTB.

Fra torsdag vil temperaturene stige, og det ligger an til en helg preget av høye temperaturer rundt 24 grader i Oslo-området. Det er særlig lørdagen som peker seg ut som den beste dagen, ifølge Valved.

Til helgen starter dessuten verdens største fotballturnering, Norway Cup, i Oslo. Turneringen har i år 50-årsjubileum og arrangeres for første gang siden 2019 på grunn av pandemien. De rundt 30.000 påmeldte kan med andre ord glede seg til en solrik helg på fotballbanen.

De siste dagene har kalde luftmasser fra nord skapt høstlig stemning på deler av Vestlandet. Nå blir det imidlertid litt bedre noen dager.

– Det blir bedre torsdag og fredag, og så blir det litt skyet igjen på lørdag. Et lavtrykk fra vest vil også skape litt nedbør fra natt til søndag på Vestlandet, sier meteorologen.

(©NTB)

Flere nyheter: