Menu
Fra tirsdag kan personer som ønsker å bli vurdert for å ta Janssen-vaksinen, bestille time for vurdering. Foto: Torstein Bøe / NTB

Nå kan man bestille time for Janssen-vurdering

Fra tirsdag 15. juni kan de som ønsker å ta Janssen-vaksinen bestille time for vurdering hos private leger, vaksinasjonsklinikker og fastleger.

Av NTB | 15.06.2021 03:07:39

Medisin og helse: Regjeringen har vedtatt at Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson skal tilbys utenfor koronavaksinasjonsprogrammet.

Det er fastsatt strenge kriterier for hvem som kan be om å få vaksinen og derfor må den som ønsker å ta Janssen-vaksinen vurderes av lege først. Blant kriteriene er blant annet nødvendig reise til et land med høy smitte, alvorlig psykisk lidelse, eller fare for liv som følge av langvarig isolasjon.

Ved Reiseklinikken i Oslo har de allerede merket pågangen av folk som ønsker Janssen-vaksinen, skriver Aftenposten. Klinikken har så langt mottatt 50 doser og minst 21 av dem settes tirsdag. Ytterligere 150 doser er bestilt.

Regjeringens beslutning om å gjøre vaksinen tilgjengelig har møtt motstand og kritikk fra flere hold. Både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har anbefalt å ikke tillate vaksinen, og Legeforeningen fraråder bruk av den. Også flere private helseforetak har besluttet å ikke tilby slik vaksinering.

Mandag opplyste Folkehelseinstituttet at det var kommet inn bestilling på 1.590 doser av vaksinen. Totalt har instituttet over 200.000 doser på lager.

(©NTB)

Flere nyheter: