reklame
Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) opplyser at helsepersonell nå kan unntas fra utreiseforbudet hvis de vil delta i humanitært bistandsarbeid i utlandet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Nå kan Leger Uten Grenser og Røde Kors unntas fra utreiseforbud

En regelendring gjør at helsepersonell som skal delta i internasjonalt hjelpearbeid, kan unntas fra utreiseforbudet for yrkesgruppen.

Av NTB | 05.04.2020 15:47:44

Politikk: Det bestemte Helse- og omsorgsdepartementet søndag.

Nå kan Helsedirektoratet gi dispensasjon for norsk helsepersonell som ønsker å delta i humanitært hjelpearbeid. Det skjer etter henvendelser fra Røde Kors og Leger Uten Grenser.

– Selv om vi er i en vanskelig situasjon, må vi også vise solidaritet med andre land i krise, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

Helsepersonell som driver pasientbehandling, har utreiseforbud ut april. Det ble bestemt for tre uker siden.

Generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors forstår at regjeringen ønsker å beholde norsk helsepersonell i Norge, men er glad for at regjeringen gjør et unntak for internasjonalt hjelpearbeid.

– Kampen mot koronaviruset er en global dugnad, og de største utfordringene kan lett komme i land med svært dårlig utstyrt helsevesen. For å stanse viruset globalt er det også i norske myndigheters interesse at vi bidrar der behovene er størst, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: