Menu
Modernas og Pfizers koronavaksiner tilbys i Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nå kan du velge hvilken koronavaksine du vil ha

God tilgang på begge vaksinetyper som brukes i Norge, fører til at de som skal vaksinere seg i tiden framover, selv kan velge type koronavaksine.

Av NTB | 28.09.2021 12:07:26

Medisin og helse: Til nå har nordmenn fått den vaksinetypen de har blitt satt opp på, noe som har betydd at enkelte har fått en dose av hver av de to vaksinetypene i Norge, Modernas og Pfizers koronavaksiner.

Selv om kombinasjon av de to typene gir minst like god beskyttelse som å få to doser av sammen vaksinetype, har Geir Bukholm, assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet, forståelse for at noen ønsker å få samme vaksinetype for begge dosene.

– Nå som vi har god tilgang på både Pfizer og Moderna, kan kommunene tilby befolkningen den vaksinetypen de ønsker, sier han i en pressemelding.

Bukholm understreker at det viktigste er at den voksne befolkningen blir fullvaksinert, og han håper valgfriheten kan hjelpe kommunene med å nå de som har tvilt på å kombinere vaksinetyper.

Folkehelseinstituttet vil sende koronavaksiner til kommuner som bestiller, så snart som mulig. Utsendingen kan ta noe tid ettersom instituttet nå forbereder utsending til kommunene av årets influensavaksiner.

– Dette betyr at de som så langt ikke har startet på eller fullført koronavaksineringen, ikke kan forvente at begge vaksinetyper alltid er tilgjengelige i kommunens vaksinasjonstilbud, sier Bukholm

Flere nyheter: