reklame for Sheiken Bowling
Menu
Illustrasjonsfoto: Charles Krupa / AP / NT

Nå kan du vaksinere deg når du vil

Det er nå drop-in vaksinering på flere apoteker i Haugesund. Det betyr at du ikke lenger behøver å bestille time, det er bare å ta turen innom å snakke med betjeningen.

Av Egil M Solberg | 03.02.2022 19:45:59

Koronapandemi: Apotekene tilbyr Moderna. Det er kvinner over 18 og menn over 30 år som nå tilbys vaksine på apoteket.

– Husk at det må gått 20 uker siden du tok vaksinedose 2, før du tar vaksinedose 3, opplyser smittevernlege Teis Qvale som også opplyser at du ikke lenger behøver å bestille time for vaksinering på apotekene.

– Det er gratis og alle som ønsker det kan nå få vaksine når det passer ved ett av de aktuelle apotekene, sier Qvale og viser til Apotek 1 Amanda, Boots apotek Kvalasenteret og Vitusapotek i Haugesund sentrum.

Moderna har lengre holdbarhet enn Pfizer-vaksinen og dette er årsaken til at denne nå tilbys på apotekene. Moderne er også anbefalt for tredje duse, når du har to doser med Pfizer fra før.

– Det er også drop-in vaksinering på vaksinesenteret på Svehaug torsdager fra klokken 18.00 til 19.00, sier Qvale.

Han opplyser videre at 93 prosent av innbyggerne nå er vaksinert i Haugesund og berømmer befolkningen for deltakelsen i vaksineprogrammet.

Ny vaksine for skeptikerne

I uke 10, fra mandag 7. mars, kommer det også en ny vaksine tilgjengelig for befolkningen.

Novavax er den femte korona-vaksinen som er godkjent for bruk i EU. Men bare to av de andre er i bruk i Norge, Pfizer og Moderna. Begge disse er basert på mRNA-teknologi.

Novavax er en ny type vaksine.

Novavax-vaksinen er laget på en mer tradisjonell måte. Håpet er at det kan føre til at flere av de som er skeptisk til de andre vaksinene, vil takke ja til denne.

Hør intervju med smittevernlegen

Flere nyheter: