reklame for Sheiken Bowling
Menu
En kvinne holder opp det historiske flagget til Hviterussland under en demonstrasjon mot president Aleksandr Lukasjenko i Minsk lørdag. Hviterussland har vært preget av demonstrasjoner helt siden Lukasjenko ble gjenvalgt i presidentvalget 9. august. Foto: Evgenij Maloletka / AP / NTB scanpix

– Myndighetene blokkerer hviterusseres tilgang til nyhetsmedier

– Hviterussiske myndigheter begrenser allmennhetens tilgang til nyhetsmedier for å hindre spredning av informasjon om protestene mot president Lukasjenko.

Av NTB | 22.08.2020 17:08:03

Økonomi og næringsliv: Det sier det hviterussiske journalistforbundet i en uttalelse lørdag.

Internettbrukere i Hviterussland kommer ikke lenger inn på nettsidene til en rekke riksdekkende og lokale nyhetsmedier, ifølge forbundet.

Også nettsidene til den amerikansk-finansierte Radio Liberty, den polsk-finansierte Belsat og nettsiden til den hviterussiske menneskerettsorganisasjonen Viasna var blokkert lørdag. Det samme var journalistforbundets egen nettside.

På nettsidene står det kun følgende melding: «Tilgang til denne informasjonskanalen er begrenset grunnet en beslutning fra informasjonsdepartementet i Den hviterussiske republikk».

Det har vært daglige demonstrasjoner i Hviterussland mot president Aleksandr Lukasjenko siden presidentvalget 9. august der han fikk 80 prosent av stemmene. Opposisjonen sier resultatet skyldes omfattende valgfusk.

(©NTB)

Flere nyheter: