Menu
Mathilde Myhrvold ble nummer fem på lørdagens klassiske sprint i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB

Myhrvold femmer i klassisk sprint: – Ble tøft på slutten

Mathilde Myhrvold var eneste norske i finalen i klassisk sprint i Tour de Ski i Oberstdorf lørdag. Hun tok 5.-plassen da russiske Natalja Neprjajeva vant.

Av NTB | 01.01.2022 14:09:47

Sport: Myhrvold havnet tidlig bak i finalen og klarte aldri å henge med teten. Hun endte til slutt som nummer fem og ble slått med 4,22 sekunder.

– Jeg er fornøyd med å være i finalen, men så ble det litt tøft på slutten. Jeg merket også litt de andre heatene. Jeg er veldig fornøyd med tre av fire (etapper) i Touren, sa Myhrvold til NTB etter rennet.

På spørsmål om hva som skjer videre, er Myhrvold selv usikker på det. 14. januar er det nye sprintrenn på programmet i verdenscupen i franske Les Rousses.

– Jeg må sette meg ned å planlegge litt. Jeg skal vurdere om jeg går i Frankrike, sa Myhrvold.

Tidligere i uken tok Gjøvik-løperen sin første pallplass ved å bli nummer to på skøytesprinten i Lenzerheide.

Amerikaneren falt og fikk årets første dag ødelagt etter en kollisjon med Frida Karlsson, som etterpå fikk ansvaret for at hendelsen oppsto. Svensken ble deplassert og ilagt tidsstraff på tre minutter i sammendraget.

Neprjajeva er 34 sekunder foran finske Kerttu Niskanen foran de to siste etappene.

I semifinalen sa det stopp for Stenseth, mens Myhrvold ble toer i sitt heat og ble finaleklar.

– Jeg er ikke helt der jeg vil være ennå. Jeg fikk en litt dårlig start, så blir det en krig med hun ene finnen, sa Stenseth etter løpet.

Litt skuffende var det at sprintspesialisten Anna Svendsen ikke klarte å bli blant de 30 beste i prologen. Hun røk ut sammen med Silje Theodorsen, Anne Kjersti Kalvå og Helene Marie Fossesholm.

Neprjajeva spurtslo svenske Johanna Hagström med litt over tre tideler. Med seieren inntok russeren tetrollen i langrennstouren i Mellom-Europa. Jessie Diggins ledet før etappen, men hun forsvant ut av sprintrennet allerede før semifinalene.

Myhrvold avanserte fra prologen i lørdagens klassiske sprint sammen med Ane Appelkvist Stenseth, Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Ragnhild Haga og Lotta Udnes Weng, men kun Stenseth og Myhrvold gikk videre fra kvartfinalene.

(©NTB)

Flere nyheter: