Menu
Julie Myhre gikk inn til seier på kvinnenes 5 kilometer på Lygna. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Myhre forventer samtale med landslagsledelsen etter nytt NM-gull

Julie Myhre (25) tok sesongens andre NM-gull i langrenn fredag og banker på landslagsdøra foran neste sesong. Hun venter på en telefon fra trenertoppene.

Av NTB | 08.04.2022 12:19:40

Sport: Byåsen-løperen vant 5-kilometeren i fri teknikk på Lygna foran Kathrine Harsem og Marte Skaanes. Dermed doblet hun NM-gullfangsten for egen del denne sesongen.

For to uker siden vant 25-åringen sprinten i Harstad.

Myhre har også vist muskler tidligere i vinter. Det sender henne rett inn i landslagsdiskusjonen foran neste sesong. På spørsmål fra NTB om hvor hardt hun banker på landslagsledelsen dør, svarer Myhre «jeg banker».

– Jeg forventer at de åpner døren og snakker med meg, og det kommer de til å gjøre. Så får vi høre. Jeg aner ikke hva de tenker, og det må de først finne ut av. Jeg har veldig lyst, men jeg skal ikke gå rundt og si at jeg forventer plass, sier Myhre til NTB.

– Det ville betydd masse. Det blir eventuelt en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Jeg har jobbet for den i mange år, sier Byåsen-løperen.

– Jeg har ikke det, men har tenkt at nå skulle vi bli ferdig med Lygna, og så får de snakke sammen. Derfor har jeg ikke pushet på det.

– Vi får se. Jeg har en god dialog med trenerne mine, som igjen snakker med dem over. Jeg har heller ikke noe problem med å ringe dem på landslaget. Jeg opplever at de tar telefonen og er gode til å snakke, smiler Myhre.

– Jeg har ikke noe problem med det. Jeg har ikke telefonskrekk, ler norgesmesteren.

– Fem kilometer er bare fem, men det er 5000 meter også. Det gjelder å løse dem på beste måte og bruke mine styrker. Jeg hadde litt krefter til slutt, og tenkte at nå kan du gå det du har, for det er ikke noe å spare på, sa Myhre.

NM-gull nummer to betydde mye.

– Det er stort. Jeg har ikke sanket så veldig mange medaljer som senior før, dette er første gangen, så dette betyr mye. De aller, aller beste er ikke her, men det er likevel 300 kvinner på start. Jeg var nervøs i dag, for det var mange som kunne gå fort, sa hun.

283 løpere stilte til start på Lygna ettersom juniorene fikk muligheten til å teste seg mot de beste seniorene fredag.

I verdenscupen har hun en 9.-plass og en 11.-plass i sprint som bestenotering i vinter. Skulle landslagsledelsen med Espen Bjervig i spissen finne plass til henne på elitelaget foran neste sesong, realiserer Myhre en mangeårig drøm.

Hun var godt med i tetstriden allerede fra start, men lå 4,8 sekunder bak Marte Skaanes etter den første kilometeren. Etter fire kilometer var hun i føringen, og i mål var avstanden 4,5 sekunder ned til sølvvinner Harsem.

(©NTB)

Flere nyheter: