Menu
Stor vannlekkasje ved Majorstukrysset i Oslo. Vannet rant nedover Kirkeveien i retning Frogner. Ifølge Oslo vann og avløp skyldtes lekkasjen et brudd i en hovedvannledning. Foto: Heiko Junge / NTB

Mye vann i gatene etter brudd på hovedvannledning

Politiet advarer om skøyteis i gatene og vann i kjellere etter en stor vannlekkasje i Oslo natt til lørdag. Lekkasjen er stanset, men konsekvensene er uvisse.

Av NTB | 08.01.2022 10:45:54

Kriminalitet og rettsvesen: – En patrulje som kom kjørende mot Majorstukrysset, så at det kom mye vann ut av kumlokk og rister, fortalte operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB.

Politiet rykket ut til stedet med flere patruljer og stengte av deler av Kirkeveien, som er del av Ring 2.

– Vannet fryser på bakken, og det blir jo skøyteis dette, sa Pedersen.

– Det er ifølge Oslo vann og avløp brudd i en hovedvannledning. Det er foreløpig ikke oversikt over omfang og konsekvenser for trafikk og beboere i området, skriver politiet på Twitter.

Vannet rant nedover i retning Frogner og har samlet seg ved Frogner plass.

– Mannskaper fra Vann- og avløpsetaten har lokalisert skaden. De har nå stengt av vannet og de kommer til å jobbe en god stund fremover med gravearbeid for å utbedre skadene, sier Broberg.

Kirkeveien er enn så lenge sperret av fra Majorstukrysset ned til Frogner stadion.

Like etter klokken fem meldte politiet at lekkasjen var stanset.

Bilder fra stedet viser mye vann i gatene. Vannet har trengt inn i flere kjellere, blant annet på Majorstuen skole, opplyser politiets innsatsleder Thomas Broberg til NRK.

Flere nyheter: