Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Mye penger til vei på Haugalandet i revidert

30 millioner til Espelandssvingene og 2 millioner i planleggingsmidler til Husøyvegen er blant gladnyhetene for Haugalandet i revidert nasjonalbudsjett.

Av Egil M Solberg | 11.06.2020 19:23:03

Politikk: Det er mange gode nyheter i avtalen om revidert budsjett mellom FrP og Regjeringen, mener stortingsrepresentant Terje Halleland.

– For oss lokalt er det mest gledelig at vi har sikret 30 millioner til Espelandssvingene og 2 millioner i planleggingsmidler til Husøyvegen, sier Halleland til Radio Haugaland.

Begge prosjektene ligger inne som flerårige riksveiprosjekter på henholdsvis 115 millioner og 110 millioner kroner.

Oppstart i Vindafjord

– 30 millioner betyr oppstart på Espelandssvingene som er et viktig og kjærkomment prosjekt for alle som bruker E134 og vil bety mye lokalt i Vindafjord og Ølensvåg, sier Halleland til Radio Haugaland.

Han påpeker at strekningen er trafikkfarlig.

– Dette er en svært trafikkfarlig strekning uten sykkel og gangsti, og hvor vi senest sist uke hadde en utforkjøring med et vogntog, sier Halleland.

Endelig fremdrift for Husøyvegen

Det bevilges 2 millioner kroner til planleggingsmidler for Husøyvegen. I dette prosjektet kan man nå starte arbeidet med planlegging og regulering av vegstrekningen.

– Dette er et av de desidert viktigste prosjektene i vår region og særdeles viktig å få på plass etter hvert som aktiviteten på havnen økes, sier Halleland.

Dette er et prosjekt Halleland har vært opptatt av i flere år.

– Jeg er personlig veldig glad for at dette prosjektet nå kan iverksettes. Dette er et prosjekt jeg har jobbet med i mange år, sier Halleland.

Nå håper han på en kontinuerlig fremdrift frem til prosjektet er ferdigstilt.

Flere nyheter: